Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Странен казус: Има ли вина неопитна шофьорка, за смъртта на 16-годишен неправоспособен мотоциклетист, който се е блъснал в колата ѝ ?

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Х. Г. за осъществено от нея закононарушение, довело до гибел на шестнадесетгодишен юноша. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - София.

Обвиняемата Г. (на 24 години) е придобила дееспособност като лидер на МПС през юли 2015 година Един месец по-късно, на 19.08.2015 година, късно през нощта, тя управлявала лек автомобил " Форд “ по ул. " Цар Борис III “ в Петрич.

Движила се със скорост 27-28 км/ч, с посока на придвижване от центъра на града към магазин " Лидъл “. Около 00:50 ч. младата жена наближила кръстовище с сложена светофарна уредба, която работела с мигаща жълта светлина на режим " Внимание “.

В същото време пет мотоциклета се движели в колона по ул. " Рокфелер “. Два от тях профучали пред автомобила на Х.Г., без да й дават нужното преимущество. Тя траяла придвижването със същата скорост, без да се огледа с нужното внимание, нито се уверила, че може да премине безвредно през кръстовището преди да навлезе в него.

Убедена, че е на път с преимущество, обвинената не забелязала зародилата заплаха – приближаването на третия по ред мотоциклет марка " Хонда “. Той бил ръководен от неправоспособния лидер И.В. (на 16 години) със скорост 37-38 км/ч. Заедно със спътника му те били без защитни каски. Мотоциклетът не бил регистриран по надлежния ред, нямал застраховка " Гражданска отговорност “.

Мотоциклетистът задействал спирачната система на ръководеното МПС, откакто видял автомобила на Х.Г., само че все пак не съумял да предотврати удара и се блъснал в него. Последвало завъртането му и рухването на И.В. на асфалта, което предизвикало травматични увреждания на шестнадесетгодишния юноша. На мястото на случая незабавно била извикана незабавна здравна помощ. Пострадалият бил превозен до МБАЛ " Рокфелер “ гр. Петрич, където изпаднал в безсъзнание и след това умрял.

От заключението на направената съдебномедицинска експертиза на натрупа на И.В. се открива, че гибелта му се дължи на съчетана черепно и гръбначно-мозъчна с гръдна и коремна контузия. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР