Окръженият съд във Варна определи мярка задържане под стража“ на

...
Окръженият съд във Варна определи мярка задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста 41-годишен наркодилър рецидивист от Варна

Окръженият съд във Варна дефинира мярка „ задържане под стража “ на 41-годишния Димо И., обвинен за владеене и разпространяване на високорискови наркотични субстанции, оповестяват от пресслужбата на институцията.

Наказателното произвеждане е формирано на 19 май 2021 година от бранш БОП- Варна. В хода на следствието, на 10 декември Димо И. е притеглен в качеството на обвинен, за това че на 9-10 декември тази година, в съучастничество като причинител със Сияна А., разпространявали марихуана, амфетаминопроизводни и хероин.

41-годишният мъж има четири влезнали в действие присъди, две от които за идентични закононарушения, като изтърпяването на последната е завършило през месец ноември.

Според Варненския областен съд, все още са събрани задоволителен размер доказателства, от които би могло да се изведе обосновано съмнение за съпричастността на Димо И. към повдигнатото обвиняване. Освен първата изискуема причина, правосъдният състав реши, че са налице и останалите две – действителна заплаха лицето да се укрие или да извърши закононарушение. Мнението на съда се поддържа от обстоятелството, че въпреки и оправдан по право, мъжът е неведнъж осъждан за сходни закононарушения, за които се планува доста наказване. Поради изложените съображения, Варненският областен съд дефинира по отношение на Димо И., най- тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР