Окръжен съд Велико Търново попари желанието на Петко Петков от

...
Окръжен съд Велико Търново попари желанието на Петко Петков от
Коментари Харесай

Отхвърлиха иска на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 милион лева

Окръжен съд Велико Търново попари желанието на Петко Петков от Лясковец да осъди страната за 1 милион лв.. Магистратите са отхвърлили желае му против Прокуратурата заради недопустимост, а определението може да се апелира идната седмица във Великотърновския апелативен съд.

Петко Стрелеца, който е наказан до живот за убийството на командоса Емил Шарков пред 2014 година, подаде искова молба против Прокуратурата на Република България, Висшия правосъден съвет, Европейския съюз и Европейската комисия. Искането за крупната сума лясковчанинът стимулирал с това, че бил станал жертва на противозаконни дейности на прокуратурата и полиция, че е бил преследван като най-големия нарушител и терорист, че се е чувствал застрашен, че ще го вкарат принудително и незаконно в лудницата, заради което ищецът бил заставен да стои непрекъснато у дома през целия процесен интервал от съвсем 4 години, т.е. му е бил натрапен противозаконен домакински арест - нелегално отнемане от независимост.

Петков твърди, че бил подложен на душевен тормоз, на грубо, нечовешко и унизително отношение, което уронвало човешкото му достолепие и го принуждавало да прави и да приема дейности срещу волята си, които пораждали у него възприятие на боязън, незащитеност и непълноценност, от което тотално изгубил религия в българската прокуратура и полиция.

Недоволството на Стрелеца против Висшия правосъден съвет е обосновано с това, че " назначава прокурорите при прецизно спазване на нравствените и професионални качества, което обвързване, произлизащо от закона, той не е извършил ".

На Европейската комисия и Европейския съюз Петков е афектиран, че не са издали стимулирано мнение, откакто неведнъж били сезирани с тъжби от негова страна.

Ищецът претендира обезщетение за претърпени от него нематериални вреди за времето от 01.08.2010 година до 14.03.2014 година, през който интервал Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са желали, без наложена насилствена здравна мярка от съд, да настанят ищеца за наложително лекуване в психиатрична болница, от което той е претърпял вреди в размер на 1000 000 лева, ведно със законната обезщетителна рента от датата на предявяване на исковата молба, ведно с мораторната рента за закъснение от първата дата на увреждането 01.08.2010 година в размер на 964 860 лева до окончателното погашение на сумите.

Всички ответници по делото са дали мнение за недопустимост на желае на Петко Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР