Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави

...
Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави
Коментари Харесай

Оставят в ареста родителите на децата от опожарения апартамент във Варна

Окръжен съд – Варна почете настояванията на прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, открити мъртви в апартамент в ж.к. „ Владислав Варненчик “. Мъжът и дамата са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали обилни вреди и последвала гибел. Наказанието, което законът планува за това действие, е „ отнемане от независимост “ за период от 5 до 15 години, оповестиха от прокуратурата.



Инцидентът зародил към 22:30 часа на 9 октомври 2021 година. Сигналът за пламнал апартамент във варненския квартал „ Владислав Варненчик “, блок 406, вход 7 бил подаден от очевидци. При потушаването на пожара било открито, че в жилището има две умряли деца – на 4 години и на по-малко от една година.



В хода на работата по случая са осъществени огледи на местопроизшествието, разпити на очевидци, конфискувани са материални доказателства, назначени са редица експертизи. Продължава работата по изясняване на аргументите и събитията, довели до възникването на тежкия случай, както и до гибелта на двете деца.

Действията по доказване и документиране на осъщественото закононарушение не престават под управлението на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.

Определението на съда за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР