Окръжен съд - Варна уважи искането на Варненската окръжна прокуратура

...
Окръжен съд - Варна уважи искането на Варненската окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Българин сгази лука в Гърция, в нашия арест е, ще го екстрадират

Окръжен съд - Варна почете настояването на Варненската окръжна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " на Боян С. разгласен за интернационално търсене от правосъдни управляващи на Гърция въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Апелативната прокуратура в Солун. В ЕЗА е отразено, че причина за издирването му са осъществени голям брой закононарушения - измами в изключително огромни размери, както и основаване и присъединяване в проведена незаконна група.
Съдът реши, че е налице годна Европейска заповед за арест, която дава отговор на условията на закона. Същата е издадена от способен орган - Апелативна прокуратура в Солун, Гърция, за осъществяване на наказателно гонене. Престъплението, за което мъжът се търси, е наказуемо и по българското законодателство.
На 1 ноември, различен състав на Окръжен съд - Варна ще прегледа делото всъщност по отношение на предаването на лицето на гръцките управляващи, само че с цел да обезпечи производството, съдът взе мярка за неотклонение по отношение на Боян. С. " задържане под стража ".

Апелативната прокуратура в Солун го упреква в основаването и присъединяване в незаконна организация от 18 българи и 5 гръцки жители, които в интервала май 2015г. - юни 2016г. са направили серия измами. Групата се обаждала на възрастни хора с изказванието, че техни близки да претърпели здравословен проблем или автомобилна злополука, представяйки се за лекари или за близки на възрастните хора. По тази скица са съумели да убедят 14 възрастни лица да им платят разнообразни суми, а при други 20 лица са претърпели неуспех. Според Апелативната прокуратура на Солун, общата реализира и предстояща от тях противозаконна имотна полза и съответната породена щета и заплаха от щета на трети лица възлиза на 257 640 евро, както и бижута с неустановена парична стойност, които пострадалите са предали.

Определението може да се стачкува и апелира пред Апелативен съд Варна в тридневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР