Окръжен съд-Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 37-годишната

...
Окръжен съд-Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 37-годишната
Коментари Харесай

Оставиха в ареста жената, обвинена в убийството на баща си /снимки/

Окръжен съд-Варна определели непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 37-годишната Елеонора М., упрекната в убийството на 61-годишния си татко, оповестиха от пресцентъра на съда.
Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което е упрекната се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.
Според обвиняването, убийството е осъществено на 28 ноември в село Доброплодно, община Ветрино. Елеонора пробожда няколко пъти с нож татко си, в резултат на което 61-годишният Стоян умира.
В правосъдната зала държавното обвиняване уточни, че двамата са живеели сами в извънредно неприятни битови условия. Елеонора М. не е работила и се е издържала и прехранвала с пенсия на татко си.
В хода на следствието е открито, че обвинената има две деца, за които не се е грижила, като занапред ще се открива тяхното местоположение. Назначената съдебно-психиатрична експертиза в досъдебното произвеждане посочила, че 37-годишната жена е разбирала свойството и смисъла на осъщественото, макар установената лека форма на олигофрения.
Защитата й изиска установяване на по-леката мярка за неотклонение „ домакински арест “ с претекстовете, че дамата има непрекъснат адрес, съдействала е на органите на реда и е работила при самозащита.
Елеонора М. е с чисто правосъдно минало. От съда, тя изиска да се прибере на село, с цел да си вземе обществените помощи.
Варненският областен съд, като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, одобри, че съществува обосновано съмнение, Елеонора М. да е съпричастна към действието, в което е упрекната.
Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване - „ отнемане от независимост “ за не по-малко от 10 години, правосъдният състав счете за действителна заплахата лицето да се укрие.
Предвид данните по делото, че дамата е живеела в неприятни битови условия и се е издържала с пенсията за умрелия си татко, съдът реши че единствената подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Елеонора М. е „ задържане под стража “.
Определението на Окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР