Окръжен съд спря за един месец делото за лихварство срещу

...
Окръжен съд спря за един месец делото за лихварство срещу
Коментари Харесай

Лихвар №1 на Благоевград може да се отърве от всички провинения заради шестима експерти

Окръжен съд спря за един месец делото за лихварство против благоевградския заложен необут Венцислав Шалявски поради влошеното му здравословно положение. Това се случи на вчерашното правосъдно съвещание, откакто той не се яви за следващ път, а в залата беше единствено вторият обвиняем – някогашният му телохранител Георги Разсолков.

По делото бе приложена здравна експертиза, подписана от шестима специалисти, че Венцислав Шалявски е със съществено белодробно заболяване, поради което от 11 декември предходната година се лекува във ВМА. Лечението му още продължава и като се вземе поради, че е инвалидизиран на 100% поради главното му тежко заболяване – мускулна дистрофия, вследствие на което може да движи единствено главата и ръцете си, присъединяване му в наказателния развой на този стадий е невероятно. При това състояние петчленният правосъден състав дефинира делото краткотрайно да бъде спряно, като след един месец ще бъде обновено. Ако и тогава не бъде в залата, ще бъдат изискани нови медицински данни за здравословното му положение.

Припомняме, че той е упрекнат, че в продължение на 10 години – от 2005 година до 2015 година, като физическо лице без надлежно позволение правил по занимание банкови покупко-продажби – нелегално предоставял заеми за своя сметка и на личен риск, вследствие на което придобил непозволени приходи – 23 769 лева и 49 970 евро. Миналия месец Венцислав Шалявски получи обезщетение от страната от 3000 евро за неимуществени вреди, откакто Европейският съд в Страсбург осъди България за унизителното му отнасяне по време на полицейската акция при задържането му. Държавата бе наказана да изплати и направените правосъдните разходи по делото от 2500 евро.

Заради влошено здравословно положение по същия процесуален ред от близо две години са спрени делата за пране на пари и наркотрафик против тополнишкия наркобос Огнян Атанасов и против пенсионирания боен Здравко Митков, който е обвиняем за опит за ликвидиране на благоевградската адвокатка Юлия Ангелова. Първият е изцяло подвластен от медикаментите и несъответстващ, а вторият лежи неподвижен на легло. През 6 месеца делата им от време на време се стопират и възобновят до следващата здравна експертиза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: struma.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР