Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „задържане под

...
Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Никола, убил Божидар преди 14 години

Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Никола Камберов, упрекнат, че е заклал Божидар Моллов преди 14 години. Според съда са налице задоволително доказателства, от които да се направи извод за съществуване на обосновано съмнение за осъществяване на закононарушението от страна на Никола.

Според правосъдния състав в тази ситуация е налице и изцяло действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение, поради наличните по делото данни за неговите осъждания, както и с оглед опита му да уличи друго лице в осъществяване на закононарушение, осъществен както със личните му показания, по този начин и с оглед обезпечаването на различен очевидец, подкрепящ
първичната му теза. Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 19.10.2017 година от 10.00 часа.

Марица.бг напомня, че по-рано през днешния ден родителите му обявиха, че Никола е направил признания, тъй като е бил обичай в ареста. Той е бил на метадон. Тъй като там не е имал достъп до опиата, младежът, който носи прякора Синбад, откачил и е признал всичко – единствено с цел да се докопа до идната доза. Това обявиха пред правосъдната зала Димитър и Недка Камберови – татко и майка на обвинения, които бяха пристигнали да поддържат сина си.

Според тяхната версия, детето им няма нищо общо с убийството. Те описаха, че Синбад е бил арестуван и разпитан преди 6 месеца, само че не се е стигнало до арест. Той още веднъж е бил свикан предходната седмица, само че още веднъж е бил освободен. След следващия разпит Никола отишъл на работа. Към 11 вечерта пристигнали служители на реда и го отвели в ареста.

На този стадий единствено едно е несъмнено – убийството е станало на улица „ Сокол “ 21 в квартал Столипиново. На мястото на престъплението са били обвиненият Никола, други двама негови връстници – Фаруп и Янко, убитият Божидар Моллов, както и момичето, поради което се е разиграла драмата – Зоя.

Според роднините на Никола синът им не е имал нищо общо с действието. Фаруп бил почерпил Никола и Янко с алкохол. Тримата и Зоя били в автомобила, когато засекли Божидар. Тогава Янко слязъл от колата и наръгал с нож Божидар.

Версията на прокуратурата е съвсем същата, само че се базира на осъществени полиграфски проби. Според държавното обвиняване Зоя не дала на Фаруп да излезе от колата и да се разправя с Божидар, а Никола решил да свърши мръсната работа вместо другаря си.

тагове Никола ликвидиране 14 години Божидар
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР