Окръжен съд – Пловдив прекрати съдебното производство по делото срещу

...
Окръжен съд – Пловдив прекрати съдебното производство по делото срещу
Коментари Харесай

Върнаха делото срещу кмета на Пловдив на прокуратурата

Окръжен съд – Пловдив приключи правосъдното произвеждане по делото против кмета на Пловдив Иван Тотев и върна делото на Софийска градска прокуратура за премахване на позволени основни процесуални нарушавания, оповестиха от съда в Пловдив.
Делото е формирано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, с който са предадени на съд обвинените Иван Тотев, Димитър Кацарски и Димитър Колев. Срещу всеки един от тримата са повдигнати обвинявания за закононарушение по работа, от което са настъпили обилни вреди и казусът е изключително тежък.
Окръжен съд – Пловдив одобри, че в хода на досъдебното произвеждане са позволени основни нарушавания на процесуалните правила, довели до ограничение на правото на отбрана на обвинените и бранителите им, отстраними от органите на досъдебното произвеждане. Констатирано е, че съгласно обвиняването тримата обвинени са направили закононарушение като съучастници, което им качество за всеки един от тях е разказано с несъгласия в обвинителния акт. Указано е, че към предявяване на материалите по делото следва да се пристъпи след осъществяване на всички дейности по следствието. Съществените процесуални нарушавания рефлектират и върху опцията на ощетеното юридическо лице – община Пловдив, да осъществя правата си в правосъдната фаза на процеса, съобщи БГНЕС.
Дадени са инструкции, в случай че прокурорът реши да упражни още веднъж пълномощието си да повдигне обвиняване с обвинителен акт, да в профил установените нарушавания, като: уточни съответно кои правила, какви права и отговорности са създавали за всеки от обвиняемите; кои от тези права и отговорности те не са изпълнили, надвишили са или са нарушили и с какви дейности всеки един от тях е осъществил държание, изпълващо признаците на закононарушение по член 282 от НК; настъпили ли са имуществени вреди и кои обстоятелства образуват извод за това и за размера им; в случай че се твърди, че закононарушението е осъществено в съучастничество, следва да бъде обосновано за какво прокурорът приема, че е бил налице общ незаконен предумисъл за осъществяването му и че у всеки от обвинените е била налице субективната визия за заедно реализирана незаконна активност.
Разпореждането предстои на митинг и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 7-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР