Окръжен съд – Пловдив наложи наказание от четири години лишаване

...
Окръжен съд – Пловдив наложи наказание от четири години лишаване
Коментари Харесай

4 години затвор за шофьор, убил дъщеря си и друг водач на пътя

Окръжен съд – Пловдив наложи наказване от четири години отнемане от независимост при първичен общ режим на подсъдимия Тургут А., оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Той бе приет за отговорен в това, че на 3 юли 2015 година на автомагистрала „ Тракия “, км. 125 +700, област Пловдив, при ръководене на моторно транспортно средство - лек автомобил „ Форд Галакси “, с австрийска регистрация нарушил разпоредбите за придвижване, като на пътно платно с в двете посоки придвижване с две пътни ленти навлязъл и се движил в лентата за насрещно придвижване, в нарушаване на правила от Закона за придвижване по пътищата, и по несъобразителност предизвикал гибелта на И. И. (шофьор на насрещно движещ се автомобил „ Рено Сценик “) и на Е. А., на 11 година, щерка на подсъдимия.

Със същата присъда Окръжният съд лиши подсъдимия Тургут А. от право да ръководи моторно транспортно средство за период от шест години. Подсъдимият Тургут А. е наказан да заплати на частните обвинители Л. И. и Г. И. сумата от 1 500 лева, направени от тях разходи за адвокатско заплащане в производството.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР