Окръжен съд-Пазарджик със свое решение осъди Прокуратурата на Република България

...
Окръжен съд-Пазарджик със свое решение осъди Прокуратурата на Република България
Коментари Харесай

Бивш кмет осъди прокуратураа за 100 000 лева

Окръжен съд-Пазарджик със свое решение осъди Прокуратурата на Република България да заплати на Веселин Найденов сумата от 100 000 лева за породените му неимуществени вреди на съображение чл.2, ал.1 т.3 от ЗОДОВ за траялото повече от 10 години наказателно произвеждане против него, оповестиха от администрацията на съда.

С исковата си молба ищецът е претендирал обезщетение за вреди, претърпени по отношение на повдигнатото и поддържано от Прокуратурата обвиняване, което се смята за нелегално. В интервала от 20.06.2003 година до 15.01.2014 година против Веселин Найденов са поддържани обвинявания в осъществяване на тежки умиш­лени закононарушения по работа в качеството му на градоначалник на Белово.

За този интервал в Пазарджишкия областен съд са формирани общо 6 наказателни каузи от общ темперамент, като 3 пъти делото е било прекратявано и връщано на Окръжна прокуратура – Пазарджик за премахване на позволени основни нарушавания на процесуалните правила, ограничаващи правата на подсъдимия, 3 пъти делото е било връщано от Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане от различен състав на съда. След постъпили отводи на всички съдии, делото е изпратено за разглеждане от Оценка за съвместимост – Пловдив, още веднъж присъдата е анулирана и върната на Окръжна прокуратура – Пазарджик за доразследване. След внасянето на обвинителния акт против Веселин Найденов за 8-ми път, Оценка за съвместимост – Пазарджик изпраща делото на Върховен касационен съд за установяване на способен съд. Окръжен съд – Благоевград приключва наказателното произвеждане и го връща на Оценка за съвместимост – Пазарджик за доразследване. Следственото дело е прекъснато през 2013 година, заради това, че закононарушенията не са осъществени от Веселин Найденов и действията не са закононарушение. За повече от 10 години ищецът е търпял последствия от противозаконното обвиняване за закононарушения по работа като причинител, включително и като съизвършител, което се е отразило на персоналния му живот и на професионалната му кариера, били накърнени персоналното име, чест, достолепие и престиж на ищеца в обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР