Окръжен съд - Пазарджик осъди Прокуратурата на Република България да

...
Окръжен съд - Пазарджик осъди Прокуратурата на Република България да
Коментари Харесай

Съдът в Пазарджик осъди Прокуратурата за продължило повече от 10 години дело срещу бивш кмет

Окръжен съд - Пазарджик осъди Прокуратурата на Република България да заплати на В. Н. сумата от 100 000 лв. за породени му неимуществени вреди - траяло повече от 10 години наказателно произвеждане против нещо, оповестява пресслужбата на съда.

В интервала 20.06.2003 година - 15.01.2014 година против В. Н. са поддържани обвинявания в осъществяване на тежки умишлени закононарушения по работа в качеството му на кмет на Белово. За това време в Пазарджишкия областен съд са формирани общо шест наказателни каузи от общ темперамент. Три пъти делото е било прекратявано и връщано на Окръжна прокуратура - Пазарджик за премахване на основни нарушавания, три пъти делото е било връщано от Апелативен съд - Пловдив за ново разглеждане от различен състав на съда.

След постъпили отводи на всички съдии, то е изпратено за разглеждане от Окръжен съд - Пловдив, присъдата още веднъж е анулирана и върната на Окръжна прокуратура - Пазарджик за доразследване. След внасянето на обвинителния акт против В.Н. за осми път, Окръжен съд - Пазарджик изпраща делото на Върховен касационен съд за установяване на способен съд. Окръжен съд - Благоевград приключва наказателното произвеждане и го връща на пазарджишкия съд за доразследване. Следственото дело е прекъснато през 2013 година, заради това, че закононарушенията не са осъществени от В.Н. и действията не са закононарушение.

Решението предстои на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР