Окръжен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Окръжен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под стража на обвиняем за държане, с цел разпространение на канабис и амфетамин

Окръжен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение " Задържане под стража " във връзка с обвинен за държане, за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Съдът почете настояването на Окръжна прокуратура. Защитата пледира за мярка за неотклонение „ Парична гаранция ”.

35- годишният И. К. е притеглен като обвинен за това, че на 16.01.2024 година, към 08, 30 ч., в гр. Дупница, без да има съответно позволение според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите държи високорискови наркотични субстанции за разпространяване, в колиба на двора на къщата му, в багажник на детско акумулаторно моторче – в стъклен буркан канабис / марихуана /, с бруто тегло 350 грама, в транспарантен плик канабис, с бруто тегло 40 грама и в транспарантен плик амфетамин, с бруто тегло 105 грама.

Окръжен съд – Кюстендил показва в претекстовете си за взимане на най- тежката мярка за неотклонение, че от събраните доказателства по делото, на този ранен стадий от следствието, може да се направи в задоволителна степен обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към закононарушението, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост ” за период от 2 до 8 години и санкция от 5 000 до 20 000 лева.Според съдът е налице и още една от наложителните предпоставкиза взимане на мярка „ Задържане под стража ”- действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение, макар статуса сина неосъждан все още. Той е оправдан, след наказание със съглашение през 2020 година, като изпитателния период е изминал на 20.07.2023 година Този извод се обосновава от тежестта на закононарушението, за което е упрекнат и механизма на осъществяването му. То е осъществено доста скоро след приключване на изпитателния период на предходното наказание, се показва още в претекстовете на съда.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил предстои на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3 – дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР