Окръжен съд - Добрич наложи наказание от 18 години лишаване

...
Окръжен съд - Добрич наложи наказание от 18 години лишаване
Коментари Харесай

18 години затвор за Стивън, пребил възрастен мъж за 2 кутии цигари в Добричко

Окръжен съд - Добрич наложи наказване от 18 години отнемане от независимост на обвиняем за обир, съпроводен с опит за ликвидиране. Постановено беше той да изтърпи наказването си при първичен непоколебим режим.

19-годишният Стивън С. от село Росица беше приет за отговорен в това, че през нощта на 12 август 2017г. е лишил от 79-годишен мъж от същото село две кутии цигари, като използвал за това мощ, като грабежът бил съпроводен с опит за ликвидиране.

Подсъдимият е влезнал в дома на пострадалия и му нанесъл голям брой мощни удари по главата и тялото. След побоя потърпевшият останал да лежи на пода в дома си, а 19-годишният взел намиращите се на масата две кутии цигари, едната от които била на половина празна и защото не съумял да открие пари си тръгнал. В хода на следствието било открито, че общата стойност на отнетите посредством приложимост на мощ движимости възлиза на 7.35 лв..

Възрастният мъж бил открит на сутринта от негов роднина, който го разкрил на пода оцапан с кръв и неконтактен. В доста тежко положение потърпевшият бил признат за лекуване в добричката болница. Според направената в хода на следствието съдебно-медицинска експертиза, в резултат на побоя животът на възрастния мъж е бил в действителна заплаха и той е оживял единствено с помощта на оказаната му навременна високоспециализирана здравна помощ. През септември потърпевшият бил изписан от болница и настанен в приют, където последователно почнал да се възвръща. По време на досъдебното произвеждане обаче мъжът е умрял, като причина за гибелта му била заболяване - неочаквана сърдечна гибел.

Окръжният съд почете предявените от двама наследници на потърпевшия цивилен искове в размер на 2400 лева и 3799.26 лева, представляващи обезщетение за породени от действието на подсъдимия имуществени вреди, дружно с лихвите и сторените по делото разходи. Присъдата на Окръжен съд - Добрич предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд - Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР