Окръжен съд - Добрич е допуснал предаване на български гражданин

...
Окръжен съд - Добрич е допуснал предаване на български гражданин
Коментари Харесай

Българин отива на съд в Германия

Окръжен съд - Добрич е позволил предаване на български жител на немските правосъдни управляващи в осъществяване на издадена против него Европейска заповед за арест за изтърпяване на наложено му дейно наказване „ отнемане от независимост “. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд.

В Германия 45-годишният А.С. е бил наказан на 1 година и 10 месеца „ отнемане от независимост “, откакто е бил приет за отговорен в склоняване към проституция, трафик на хора и нанасяне на телесна щета.

Присъдата е била постановена на 10 април 2014г. от Областен съд - Берлин. На 14 май тази година способените немски управляващи са оповестили мъжа за интернационално търсене с Европейска заповед за арест. От получените в Окръжния съд документи излиза наяве, че той би трябвало да изтърпи остатъка от наложеното му наказване, откакто от него се приспадат 220 дни, времето през което е бил в ареста с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Задържаният е дал пред Окръжен съд - Добрич непринудено единодушие да бъде предаден на немските управляващи, с цел да изтърпи присъдата си. Той е декларирал, че не се отхвърля от правилото на особеността, съгласно който немските управляващи могат да го преследват единствено за закононарушенията, посочени в Европейската заповед за арест, само че не и за друго действие.

Окръжният съд е счел, че не са налице учредения за отвод от осъществяване на Европейската заповед за арест и следва да постанови предаването на 45-годишния мъж на немските правосъдни управляващи. Съдебният състав е удостоверил наложената на мъжа мярка за неотклонение „ задържане под стража “, като е разпоредил арестуваният да бъде наведен във варненския затвор до фактическото му предаване на немските управляващи.

Решението на Добричкия областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР