Окръжен съд-Бургас наложи наказание от 5 години Лишаване от свобода“,

...
Окръжен съд-Бургас наложи наказание от 5 години Лишаване от свобода“,
Коментари Харесай

Пет години затвор за шофьора, който блъсна и уби две жени в Карнобат

Окръжен съд-Бургас наложи наказване от 5 години „ Лишаване от независимост “, което да бъде изтърпяно при първичен „ общ “ режим на Алекс Димов , който блъсна и умъртви две дами в Карнобат през ноември 2018 година.



Магистратите му постановиха и забрана да ръководи моторно транспортно средство за период от 8 години.
Съдът регистрира обстоятелството, че Димов е предизвикал произшествието като се движел със скорост към 90 км./ч. при позволена 50, в разследване на което изгубил надзор над автомобила и по несъобразителност блъснал дамите. 

Държавното обвиняване изиска от съда да дефинира наказване в размер под междинния по отношение на Алекс Д., което след понижаване на присъдата с 1/3-та да бъде 4 години и 8 месеца „ Лишаване от независимост “ при „ общ “ режим на изтърпяване, както и подсъдимия да бъде лишен от право да ръководи МПС за период от 6 години.

Частните обвинители не се съгласиха със мнението на прокуратурата и желаеха наказване над междинния размер. Защитата пледира за приложение на член 66 - наказание с изпитателен период.

Делото бе гледано по реда на Съкратено правосъдно разследване. Подсъдимият призна всички обстоятелства изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази страдание. При изговаряне на своята присъда, Бургаският областен съд се употребява от направените признания.

Съдът позволи до чуване двама очевидци, по искане на отбраната на Алекс Д., които изясниха обстоятелства и условия по отношение на личността на подсъдимия. Присъдата на Окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР