Окръжен съд – Враца наложи наказания на двама врачани за

...
Окръжен съд – Враца наложи наказания на двама врачани за
Коментари Харесай

Осъдиха двама мъже за разпространение на наркотици във Враца

Окръжен съд – Враца наложи санкции на двама врачани за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции. Подсъдимият М. К., осъждан, получи дейно наказване от 1 година и 3 месеца „ отнемане от независимост “, които той ще би трябвало да изтърпи при първичен „ общ режим “. За другия обвиняем – М. Н., неосъждан, наказването е 1 година „ отнемане от независимост “, чието осъществяване се отсрочва за период от 3 години. Наказанията са избрани въз основа на реализирани съглашения сред Окръжна прокуратура – Враца и отбраната на подсъдимите, които съдът утвърди.
Престъплението, за което подсъдимият М. К. се е признал за отговорен е, че на 29.03.2022 година в дома си и в дребна стая сред два етажа в същия жилищен блок във Враца, без съответно позволение и в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, е държал за разпространяване общо 40.4 грама високорискови наркотични субстанции на обща стойност 1000.08 лева М. Н. се е признал за отговорен, че на 08.02.2022 година в апартамент във Враца, без нужното позволение и в нарушаване на същия закон, е държал за разпространяване 4 полиетиленови сгъвки, съдържащи коноп с общо тегло 15.894 грама на стойност 95.36 лева
Подсъдимият М. К., на който е наложено дейно наказване, е направил закононарушението в изпитателния период на друго наказание. Съдът приведе в осъществяване и наказването от предходното му наказание, което е 9 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ режим “. Предишното закононарушение е също за държане за разпространяване на опиати.
Двамата подсъдими ще би трябвало да заплатят и направените разходи по делото.
Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно, не предстои на обжалване и митинг, и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР