Окръжен съд – Варна отказа да измени мярката за неотклонение

...
Окръжен съд – Варна отказа да измени мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът във Варна отказа по-лека мярка на Георги, обвинен в опит за убийство

 Окръжен съд – Варна отхвърли да промени мярката за неотклонение " задържане под стража “ в по-лека на 43-годишния Георги Ф. Той е упрекнат в опит за ликвидиране, за което в закона се планува наказване " отнемане от независимост “ за най-малко 10 година, оповестяват от пресслужбата на съда.   

Задържаният е притеглен към наказателна отговорност за опит за ликвидиране, осъществен на 15.12.2019 г.  във Варна, като закононарушението е тежко съзнателно.

Защитата на Георги изиска по-лека мярка за неотклонение с претекста, че в хода на следствието са били събрани нови доказателства за съществуване на голям брой оправдаващи и извиняващи условия за държанието на обвинения. В поддръжка на настояването беше посочено, че Георги Ф. не е осъждан и имам непрекъснат адрес, на който може да бъде открит.

Съдебният състав на Варненски областен съд откри за неоснователна жалбата на обвинения. Съдът регистрира, че от събраните доказателства не се разколебава обосновано догатката, че точно Георги Ф. е създател на действието. Отделно от това плануваното в Наказателния кодекс наказване единствено по себе си е причина да се дефинира като действителна заплахата обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение и удостовери в началото избраната мярка за процесуална насила " задържане под стража “.

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР