Окръжен съд – Варна определи мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжен съд – Варна определи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Варненският съд остави зад решетките обвинен за изпирането на над 400 000 лева

Окръжен съд – Варна дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 41-годишния Атанас В., обвинен по досъдебно произвеждане за пране на пари в изключително огромни размери.  Според държавното обвиняване, се касае за сума от 411 750 лв., добита посредством тежки умишлени закононарушения, като случая е изключително тежък.

Атанас В. осъществявал незаконната активност от 27.06.2019г.  до 6.07.2020г. На два пъти във Варна и Пловдив посредством съучастниците си (баща и син), Атанас получил парични средства, за които знаел, че са закупи посредством компютърна машинация и данъчни закононарушения. На 7 юли 2020г. той бил арестуван в Пловдив, малко откакто изтеглил 285 000 лв. от банка в града, а по-късно бил конвоиран във Варна. 
В незаконната скица била употребена и компания, по чиято сметка бил получен валутен превод на стойност 65 000 евро от сдружение, записано в Княжество Монако. След приемане на сумата фиктивният шеф на българското сдружение се разпоредил с цялата сума. Няколко дни по-късно в банката в България, където дошъл валутният превод от Монако, постъпило искане за връщане на сумата, като посоченото съображение за това било машинация. 
Действия по следствието са осъществени във Варна, Пловдив, Добрич и Провадия. 
Атанас В. е осъждан неведнъж за осъществени закононарушения от общ темперамент и има голям брой криминалистични регистрации. 
За закононарушението, в което е упрекнат 41-годишният мъж Наказателен кодекс планува наказване „ отнемане от независимост  до 15 години и санкция до 30 000 лв.. 
Защитата на Атанас В. изиска от съда установяване на по-лека мярка за неотклонение с претекста, че обвиняването не се поддържа от събраните досега доказателства. Посочено беше, че обвиненият има жена и дете, за които се грижи, както и непрекъснат адрес, на който при мярка „ домакински арест “ би могъл да бъде открит.
Съдебният състав на Варненски областен съд прегледа събраните досега доказателства по делото и реши, че може да се направи обосновано съмнение, че Атанас В. е съпричастен към закононарушението, за което му е било повдигнато обвиняване. Изводът се поддържа от банкови и писмени документи получени по реда на международноправното съдействие, разпит на очевидец, протокол за персонален обиск и протоколи за претърсвания и изземвания, както и обясненията дадени от самия Атанас В. Съдът реши, че не е налице заплаха лицето да се укрие, само че поради предходната съдимост на обвинения и тежестта на обвиняването е допустимо да извърши закононарушение. Поради посочените доводи Варненският областен съд опреди, че най- съответната мярка за неотклонение по отношение на Атанас В. все още е „ задържане под стража “ 
Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР