Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение

...
Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Наркозависимият мъж, намушкал полицай в ромското гето в Казанлък, остава в ареста

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража " на 20-годишния С. М., по отношение на който е повдигнато обвиняване за това, че на 09.10.2023 година в гр. Казанлък е направил опит съзнателно да умъртви проверяващ служител на реда, като опитът е останал незавършен по независещи от дееца аргументи.


Повдигнатото обвиняване е за тежко съзнателно закононарушение, наказуемо с отнемане от независимост от двадесет до тридесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

В правосъдно съвещание представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора изложи доводи, с които удостовери настояването си на обвинения да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Служебният бранител на 20-годишния мъж не възрази против направеното от прокурора искане. Самият обвинен помоли да бъде върнат в ареста.

Окръжен съд – Стара Загора, откакто разиска събраните в хода на следствието и приложени по делото доказателства, одобри, че е налице обосновано съмнение, че точно С. М. е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност. Независимо от събитието, обвиненият е неосъждан, съгласно съда е налице действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение – наркозависим е и против него са водят следствия за други осъществени закононарушения.

Определението на съда предстои на обжалване с частна тъжба и/или митинг пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен период./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР