Окръжен съд – Разград одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура

...
Окръжен съд – Разград одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Присъда за семейство, отглеждало и разпространявало марихуана в Разград

 Окръжен съд – Разград утвърди реализирано съглашение сред Окръжна прокуратура – Разград, обвинените Борис и Пламена Х. и техния бранител, оповестиха от пресслужбата на институцията. С него съпрузите се признаха за отговорни по две обвинявания - за засяване и развъждане на растения от рода на конопа и за пране на пари, добити посредством незаконна активност.

Наркооранжерията им за развъждане на марихуана бе разрушена при профилирана интервенция на екипи на Групово дело " Борба с проведената престъпност “ – Център Север, бранш Русе и на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Разград, която се организира на 26 май под надзора на Окръжна прокуратура – Разград.

47-годишният мъж и 45-годишната му брачна половинка на неустановена дата от 2020 година до 26.05.2021 година в парцел във вилна зона на Разград, в съучастничество като съизвършители, в изискванията на продължавано закононарушение, засели и отглеждали растения от рода на конопа за разпространяване. Растителната маса след изсушаване е с чисто тегло 2 994 гр. на обща стойност 11 976 лв..

Двамата в съучастничество за интервала от 2017 година до 26.05.2021 година, в изискванията на продължавано закононарушение са държали парична сума в размер на 2 600 лв., придобили аграрен парцел със селскостопанска постройка във вилна зона на Разград и лек автомобил " БМВ 525 Д “.

За осъщественото действие по първото обвиняване, Борис и Пламена Х. одобриха да търпят наказване " отнемане от независимост “ за период от една година, което да бъде отсрочено с три години изпитателен период.

По второто обвиняване и двамата одобриха да изтърпят наказване " отнемане от независимост “ за период от 10 месеца, което да бъде отсрочено с три години изпитателен период.

Съдът им дефинира по едно общо наказване в размер на по-тежкото, а точно: една година " отнемане от независимост “, което да бъде отсрочено за изпитателен период от три години.

В изгода на страната се лишават добитите посредством незаконна активност: 2 600 лв., лек автомобил " БМВ 525 Д “ и аграрен парцел във вилната зона дружно с издигната в него селскостопанска постройка. В изгода на страната се лишават и материални доказателства като саксии, чували, туби, вентилатори, лампи, система за изстудяване и челни въздухопроводи.    

Възпитателната работа във връзка с обвинените се разпорежда на ОД на Министерство на вътрешните работи – Разград.

Определението на Окръжен съд–Разград, с което е утвърдено съглашението за решение на делото, е дефинитивно и не предстои на обжалване.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР