Окръжен съд – Пловдив остави без уважение искането на защитата

...
Окръжен съд – Пловдив остави без уважение искането на защитата
Коментари Харесай

Съдът остави ученика, убил пловдивчанката Бонка, зад решетките

Окръжен съд – Пловдив остави без почитание настояването на отбраната на обвинения Асен Гюрганчев за изменение на мярката му за неотклонение от " задържане под стража “ в по-лека такава. Припомняме, че ученикът прегази на пешеходна пътека в Пловдив 57-годишна жена и избяга. Жертвата е издъхнала на място, а младежът в продължение на няколко дни беше търсен от полицията. Не помогнаха нито доводите на юриста му, че би трябвало да приключи приблизително обучение, нито молбата на Гюрганчев за по-лека мярка. Съдът го остави зад решетките.

Съдът счете, че и понастоящем са налице законовите предпоставки за продължение на взетата по отношение на обвинения Асен Гърганчев мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Ученикът е притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност вследствие нарушение разпоредбите за придвижване по пътищата при ръководство на МПС, което незаконно посягане е осъществено на пешеходна пътека, а след осъществяването му деецът е избягал от местопроизшествието.

Направеният извод по отношение на съществуването на обосновано съмнение, че е направил закононарушението, не се разколебава и към сегашния миг от доказателствената цялост и е надграден с развиването на следствието. Продължава да е и налична и действителната заплаха от укриването му.

Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 8 юни от 10 часа.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР