Окръжен съд – Пловдив осъди на седем години лишаване от

...
Окръжен съд – Пловдив осъди на седем години лишаване от
Коментари Харесай

Вижте присъдата на шофьора, блъснал смъртоносно детенце в Пловдив

Окръжен съд – Пловдив осъди на седем години отнемане от независимост при първичен общ режим подсъдимия Васил Рангелов /45 г./ за причиняване на пътнотранспортно произшествие, без да има нужната дееспособност, при която е починало момиченцето Р. А., на 1,5 години.

На 31.01.2015 година подсъдимият паркирал автомобил  БМВ на ул. " Кипарис “ пред дома си. В този миг две деца – потърпевшата Р. А. /на 1,5 години/ и А. А. /на 6,5 години/, излезли да играят. При качването си в автомобила подсъдимият не възприел децата, макар че А. А. била по-висока и имало опция да я види от позицията си на лидер. Без да се увери в сигурността на маневрата и ситуацията на децата, той потеглил и с предната част на автомобила прегазил потърпевшото дете.  Въпреки оказаната здравна помощ, момиченцето умряло.

Подсъдимият придобил дееспособност да ръководи МПС през 2007 година Поради позволени голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата той изгубил всичките си контролни точки, след което свидетелството му за правоуправление е отнето от органите на Пътна полиция. През 2013 година правоспособността му била анулирана. Въпреки това траял да ръководи МПС, заради което са му съставяни голям брой фишове и наказателни постановления. Освен това един път е осъждан за ръководство на автомобил без съответното удостоверение. Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативния съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР