Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Задържаха под стража трима от младежите за притежание на канабис, другите трима са под парична гаранция

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с 3- ма от обвиняемитешестима младежи за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции – канабис. По отношение на останалите 3- ма, съдът дефинира мярка за неотклонение „ Парична гаранция “. Окръжна прокуратура – Кюстендил бе внесла искане за взимане на най- тежката мярка за неотклонение по повод и на 6- та обвинени.В него се показва, че на 21.11.2022 година е било осъществено претършуване и изземване в махала „ Марена “ в региона на с. Соволяно, област Кюстендил. В изоставена сграда е било намерено нелегално държано за разпространяване наркотично вещество – канабис. Общо количество на предмета на незаконното действие е 21,557 кг.

Окръжен съд – Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното произвеждане доказателства все още, може да се направи обоснованото съмнение за съпричастност и на 6- те арестувани лица къминкриминираното действие. Съдът намира, че и за шестимата няма действителна заплаха от укриване, като има поради, че трима от тях са възпитаници, а другите трима учат или работят и не са правили опит да прикриват следи, в противен случай съдействали са на следствието.

По отношение на трима от тях: Л.Д. (на 18 години), С.Й. (на 18 години) и

Н.К. (на 22 години) е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение. Тримата имат от началото на месец ноември дейна роля при намирането, съхранението, обработката и продажбата на наркотичното вещество, като двама от тях имат и обременено правосъдно минало.

Останалите трима обвинени С.Й. (на 22 години), Д.Б. (на 22 години), и Д.Д. (на 18 години) са с по- невисок интензитет на присъединяване в инкриминираното действие. За тях съдът дефинира мярка за неотклонение „ Парична гаранция “, в размер на по 2000 лева

Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен период.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР