Окръжен съд – Кюстендил наложи наказания на четири лица –

...
Окръжен съд – Кюстендил наложи наказания на четири лица –
Коментари Харесай

Наказания за четирима изнудвачи, заканвали се с убийство


Окръжен съд – Кюстендил наложи санкции на четири лица – трима мъже и една жена, привлечени като обвинени за изнудване. Потърпевшите, поданици на общините Дупница и Бобов дол, са били заплашвани с принуждение или ликвидиране. Престъпленията са осъществени за времето от месец юни 2021 година до 13.02.2022 година, при форма на виновност директен предумисъл, оповестяват от съда.

Делото бе импортирано със съглашение, реализирано сред прокуратурата и отбраната на обвинените, преразпределено от Специализирания углавен съд, след закриването му на Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът, под председателството на арбитър Пенка Братанова предложи на страните увеличение размера на препоръчаните санкции на двама от подсъдимите: във връзка с М. Г., обвинен за 10 закононарушения – наказването „ отнемане от независимост “, от условно да бъде променено в дейно, за период от 9 месеца, при първичен „ общ “ режим; във връзка с А. Ч., съглашението предвиждаше наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, с 3 – годишен изпитателен период, като съдът предложи да се удължи изпитателния период, от 3 на 4 години. А. Ч. е наказан да заплати и „ санкция “ в размер на 3 000 лева След съвещания, страните одобриха препоръчаните от съда промени.

По отношение на обвинените Д. Л. / неосъждан, на 22 години / и Л. Л. / неосъждана, на 46 години /, съдът утвърди препоръчаните със съглашението санкции от по 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “, осъществяването на които се отсрочва за изпитателен период от по 3 години.

Съдът приспада времето, през което обвинените са били с ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ и „ Домашен арест “, като два дни домакински арест се броят за един ден отнемане от независимост.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР