Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание лишаване от свобода“ за

...
Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказания на подсъдими за държане, с цел разпространение на наркотици

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което да бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим и „ санкция “ в размер на 10 000 лева, във връзка с 25 – годишен кюстендилец и условно наказване „ отнемане от независимост “, пробационна мярка за период от 1 година и „ санкция “ в размер на 2 500 лева, по повод на 32- годишна кюстендилка / неосъждана /. Двамата подсъдими се признаха за отговорни в държане, за разпространяване на високорискови наркотични субстанции – коноп / марихуана /, като във връзка с подсъдимия Е. С. закононарушението е осъществено при изискванията на рисков рецидив. Съдът утвърди съглашението реализирано сред Окръжна прокуратура и отбраната на подсъдимите, като в правосъдно съвещание предложи допълнение към наказването на подсъдимата А. М. – пробационна мярка „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от 1 година, което страните одобриха.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия Е. С. е бил арестуван, считано от 28.04.2022 година до влизане на съглашението в действие.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е дефинитивно и не предстои на обжалване.



Окръжен съд – Кюстендил утвърди съглашение и осъди 28- годишен кюстендилец на „ отнемане от свобода“ за период от 1 година и 2 месеца, като отсрочва осъществяването на по този начин наложеното наказване за период от 3 години. Е. Л., който е неосъждан все още, се признава за отговорен за това, че на 04.03.2022 год. в гр.Кюстендил, без съответно позволение е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции – хероин, с чисто тегло 0,181 грама и на обща стойност – 11.77 лева и коноп (марихуана) с чисто тегло 31.23 грама, на стойност 187,38 лева Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.



Окръжен съд – Кюстендил наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 1 година и 5 месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от 3 години, във връзка с 18 – годишен кюстендилец, който се призна за отговорен в държане, за разпространяване на високорискови наркотични субстанции – коноп (марихуана), с общо чисто тегло 6.65 грама, на обща стойност 39.90 лв. и MDMA (екстази), с чисто тегло 13.34 грама, на обща стойност 333.50 лв.. Обвиняемият С. И. е неосъждан все още, а закононарушението е осъществено на 21.03.2022 год. в гр.Кюстендил.

Съдът утвърди съглашението реализирано сред Окръжна прокуратура и отбраната на подсъдимия. Определението е дефинитивно.



Окръжен съд – Кюстендил не утвърди реализирано съглашение сред Окръжна прокуратура и отбраната на обвинен в държане, за разпространяване на хероин, на обща стойност 29 592 лева / на 09.06.2022 година в гр. Кюстендил / и плануваното в него наказване от 3 години „ отнемане от независимост “ с 5 години изпитателен период, и санкция 5 000 лв.. Съдът, връща делото на прокурора.

Съдът смята, че не следва да утвърждава съглашението, защото условното наказване е несъответно на действието и личността на подсъдимия, поради типа на закононарушението, предмета на същото – хероин и цената му 29 592 лева, която не е по никакъв начин дребна. Съдът смята, че с това наказване не могат да се реализиран задачите по член 36 от Наказателно-процесуален кодекс, защото то няма да превъзпита нито обвинения, нито ще има предупредително – възпираща предварителна защита във връзка с обществото. Този тип закононарушения са с извънредно повишена динамичност и нездравословни, отрицателни последствия, заради което чистото правосъдно минало на подсъдимия не е задоволително, с цел да бъде наказването му условно, написа в претекстовете на арбитър Надя Георгиева.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР