Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Стрелецът от Свети Влас се връща в ареста! Ако го признаят за виновен, може...

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на стрелеца от Свети Влас Кирил Атанасов, притеглен като обвинен за опит за преднамерено ликвидиране, закононарушение по член 116, алинея 1, т. 9, вр. член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. Престъплението за което е притеглен като обвинен е тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Кирил Атанасов е притеглен като обвинен за това, че на 08.05.2018 година, в гр. Свети Влас, в магазин за хранителни артикули, е направил опит преднамерено да умъртви Л. Б., посредством производство на един изстрел в региона на ухото с газ-сигнален револвер, като действието въпреки и да е довършено не са настъпили плануваните в закона и желани от дееца общественоопасни последствия, оповестяват от пресцентъра на съда.

Магистратите счетоха, че от събраните досега в хода на досъдебното произвеждане доказателства, може да бъде изведено обосновано съмнение за авторството на действието. По мнението на актуалният правосъден състав съществува заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван. Наличието на непрекъснат и сегашен адрес на обвинения, данните за здравословното му положение, както и данните за трудовата му ангажираност не са такива условия, които да изключват изрично заплахата от осъществяване на закононарушение или от укриване.

От направената съдебномедицинска експертиза е видно, че няма спънки по отношение на Атанасов да се приложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в помещение на следствения арест - гр. Бургас.

Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Бургас в тридневен период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР