Окръжен съд – Бургас отмени определение на Районен съд –

Окръжен съд – Бургас отмени определение на Районен съд – ...

Пуснаха под домашен арест мъж, вилнял с брадва в Средец.

Окръжен съд – Бургас отмени определение на Районен съд – Средец и взетата мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Валери П., обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред в Средец, съобщи "Фокус", цитирайки пресцентъра на съда.

Въззивната инстанция взе мярка за неотклонение домашен арест спрямо обвиняемия.

Срещу Валери П. е повдигнато обвинение за това, че на 2 август в Средец, в условията на продължавано престъпление, ударил с брадва витрина на павилион, собственост на С. А., като унищожил две витринни стъкла. На същата дата и място, в Центъра за настаняване на деца от семеен тип, с брадва, взломил 2 входни врати, счупил стъкла и прозорци, както и се заканвал с думите „Ще Ви убия, ще Ви претрепя“. Според въззивната инстанция, правилен е изводът на първоинстанционния съд, че може да се направи обосновано предположение, за участие на обвиняемия в извършване на деянието, в което е обвинен.

Окръжен съд – Бургас прие, че опасностите от извършване на престъпление и от укриване от страна на обвиняемия са налице „но не в този интензитет, налагащ най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража, се казва в мотивите на съда.

Установената му самоличност, настоящият адрес на обвиняемия в дома на неговата майка и чистото съдебно минало на Валери П., мотивираха въззивната инстанция да вземе по-леката по степен мярка за неотклонение домашен арест, която следва да ограничи свободата му на придвижване.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Източник: dnesplus.bg