Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура

...
Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Измамници, източвали чужди карти, сключиха споразумение с прокуратурата

Окръжен съд – Бургас утвърди реализирано съглашение сред Окръжна прокуратура – Бургас, подсъдимите Георги А. и Иван И. и техните бранители, според което:

Подсъдимият Георги А. се признава за отговорен в това, че:

1.  Нa 15.09.2011 година, в к.к. " Слънчев бряг ", на ATM устройство /банкомат/,  монтирал техническо средство, с цел да придобие информация за наличието на платежни принадлежности - записи от " втора пътечка на банкови карти ", съдържащи номерата на картите, и четирицифрени персонални идентификационни /ПИН/ кодове/, които съставляват ключова дума за достъп до банковите карти и за идентифициране на клиента - закононарушение по чл.249, ал.3 от Наказателен кодекс.

2. И в това, че през интервала 21.06.2014 година – 30.07.2014 година, в с. Равда, гр. Свети Влас, гр. Приморско и гр. Черноморец, на ATM устройства /банкомати/, при изискванията на продължавано закононарушение, действайки като причинител, в съучастничество с Иван И. - като помощник, инсталирал механически средства, с цел да придобие информация за наличието на платежни принадлежности - записи от " втора пътечка на банкови карти ", съдържащи номерата на картите, и четирицифрени персонални идентификационни /ПИН/ кодове/, които съставляват ключова дума за достъп до банковите карти и за идентифициране на клиента - закононарушение по чл. 249, ал. 3, вр. чл. 26, вр. чл.20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На съображение член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс, на подсъдимия Георги А. се наложи едно общо наказване за двете закононарушения, а точно " Лишаване от независимост " за период от една година, което да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим. Съдът не наложи на подсъдимия Георги А. наказване " Глоба " до двойния размер на получената сума, което законът планува наред с наказването Лишаване от независимост " за закононарушенията по член 249, алинея 3 от Наказателен кодекс, защото със същите не са породени имуществени вреди.

Съгласно утвърденото съглашение подсъдимият Иван И. се призна за отговорен в това, че през интервала месец юни 2014 година - 30.07.2014 година, в гр. София, гр. Свети Влас и гр. Черноморец, при изискванията на продължавано закононарушение, действувайки като причинител при две от действията и като помощник, в съучастничество с Георги А. - като причинител, при други две от действията, изготвил и улеснил монтирането на механически средства, за придобиване на информация за наличието на платежни принадлежности - записи от " втора пътечка на банкови карти ", съдържащи номерата на картите, и четирицифрени персонални идентификационни /ПИН/ кодове/, които съставляват ключова дума за достъп до банковите карти и за идентифициране на клиента - закононарушение по чл. 249, ал. 3, вр. член 26, вр. член 20, алинея 4 от Наказателен кодекс.

На подсъдимият Иван И. се наложи наказване " Лишаване от независимост " за период от 9 месеца, изпълнението на което наказание се отложи за изпитателен период от три години.

Деянията са осъществени от подсъдимите отговорно, при форма на вината  " директен предумисъл ". Окръжен съд – Бургас откри, че постигнатото съглашение не опонира на закона и на морала, заради което следва да бъде утвърдено.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР