Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 15 години Лишаване

...
Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 15 години Лишаване
Коментари Харесай

10 години затвор за мъжа, пребил до смърт жена си с чук

Окръжен съд – Бургас наложи наказване от 15 години „ Лишаване от независимост “ на подсъдимия Манол М., което наказване бе редуцирано на 10 години „ Лишаване от независимост “, при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване на наказването. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

Съдът осъди подсъдимия да заплати на потърпевшото лице Т. К. – наследник на умрялата, обезщетение за породени неимуществени вреди в размер на 100 000 лева, като отхвърли като нестимулиран остатъка от предявения цивилен иск. Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Манол М. за отговорен в това, че на 19 октомври 2018 година, за времето от 11.00 до 11.50 ч., в къща в Бургас, съзнателно умъртвил Я. М., посредством нанасяне на голям брой удари с чук в региона на главата на потърпевшата, довели до тежка черепно – мозъчна контузия в резултат на което настъпила гибелта й, като действието е осъществено с особена свирепост.

Делото бе гледано по реда на кратко правосъдно разследване, като подсъдимият напълно призна обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и не пожела да се събират нови доказателства. Пострадалото лице, Т. К., наследник на умрялата Я. М., бе конституиран като частен обвинител и цивилен просител в правосъдния развой. Той предяви цивилен иск в размер на 200 хиляди лева

Защитникът на подсъдимия дефинира като смекчаващи виновността условия направените цялостни признания от Манол М. и оказаното подпомагане на органите на следствието. Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР