Окръжен съд – Бургас измени взетата мярка за неотклонение Подписка“

...
Окръжен съд – Бургас измени взетата мярка за неотклонение Подписка“
Коментари Харесай

17 години затвор за софиянеца, прегазил велосипедиста Евелин!

Окръжен съд – Бургас промени взетата мярка за неотклонение " Подписка “ по отношение на Владимир Колев в " Задържане под стража “. Присъдата може да бъде обжалвана пред въззивна инстанция в 15-дневен период. Софиянецът допоследно отхвърляше да се признае за отговорен и процесът против него се гледаше по общия ред. През цялото време, до момента в който течаха разпити на очевидци и движимости лица, в Съдебната палата се събираха десетки другари и познати на починалия Евелин, които упорстваха за правдивост.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Владимир Колев за отговорен за това, че на 03.12.2017 година, към 12.20 ч., в  посока изхода от гр. Приморско, при ръководство на МПС - лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, а точно:

Чл. 15, ал.  1от  ЗДвП  " На пътя лидерът на пътно транспортно средство се движи допустимо най-вдясно по платното за придвижване, а когато пътните ленти са обрисувани с пътна маркировка, употребява най-дясната свободна лента “; 

и член 21, алинея 1 от ЗДвП -  " При избиране скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да надвишава скоростта “, като управлявайки автомобила със скорост от 94 км/ч. - превишена за обитаемото място, навлязъл в прилежаща пътна лента, предопределена за насрещно движещи се транспортни средства и позволил пътно-транспортно произшествие с насрещно движещият се по пътното платно велосипедист Евелин Дуков и по несъобразителност предизвикал гибелта му. Деянието е осъществено в пияно положение - 2,70 промила алкохол, като деецът е избягал от местопроизшествието и действието съставлява изключително тежък случай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР