Окосмяването по лицето може да бъде наистина досадно, особено при

...
Окосмяването по лицето може да бъде наистина досадно, особено при
Коментари Харесай

Безпасно обезкосмяване на лицето в домашни условия

Окосмяването по лицето може да бъде в действителност досадно, изключително при нас дамите. Не стига че премахването му е мъчително и неприятно, само че и не след дълго се озоваваме с нова доза мустачки или малко брада, с които още веднъж се постанова да се борим. Разбира се, не споделяме, че всяка дама е длъжна да обезкосмява лицето си, само че в случай че сте решили да го вършиме ще ви дадем няколко скъпи съвета за това по какъв начин да го извършите безвредно вкъщи.

На пръв взор вариантите са доста, само че експертите показват, че съществуват 3 категории продукти/средства за обезкосмяване в зоната на лицето. Те са:

- Физическо обезкосмяване -.

- Химично обезкосмяване - " депилатори " или кремове за епилация, които разтварят косъма от корена.

- Лазерна епилация, която работи посредством " лъчение на лъч светлина, който унищожава корена на косъма.

За да се отървете от окосмяването по лицето, би трябвало да откриете кой способ за обезкосмяване прави най-хубава работа съгласно личните ви потребности. Това зависи от вашата търпимост към болката, какъв брой постоянно желаете да премахвате космите по лицето и дали желаете краткотраен или непрекъснат резултат.

Бръснене

Самобръсначката с дермаплан е чудесна за изсъхнало бръснене и леко ексфолиране. Не забравяйте да я държите под ъгъл от 45 градуса и се бръснете с къси, леки придвижвания. Ако разполагате с елементарна самобръсначка не пропускайте крема за бръснене. Тук характерното е, че не би трябвало да употребявате една и съща самобръсначка още веднъж и още веднъж върху лицето си. Така че вземете няколко качествени самобръсначки и ги запазете особено за лицето си.

Дермапланинг

Ако стоенето пред огледалото със самобръсначка в лицето ви изнервя, изберете професионални процедури на име дермапланинг с кожен лекар или естетик. Не единствено ще се сдобиете с мека бебешка кожа, само че и ще се отървет от мъртва кожа и натрупвания за към три седмици.

Кола маска

Основното преимущество тук е дълготрайният резултат. Въпреки че постоянно можете да си вземете професионална кола маска (която се предлага за начинаещи), има и разнородни комплекти за кола маска вкъщи, които можете да намерите онлайн. Всичко, което би трябвало да извършите е да ги нанесете върху чиста и подсушена кожа, да изчакате няколко секунди и бързо ги издърпате в противоположната посока на растежа на косъма. Други варианти за кола маска включват комплекти за кола маска, където сами загрявате восъка, нанасяте го върху чистата си кожа, покривате с лента, след което бързо отлепвате.

Крем депилатор

Кремовете за депилация разграждат космите по кожата, след което просто ги избърсваме. Днешните кремове за епилация са с друга формула не изгарят кожата ви (ако ги употребявате вярно и върху избраните елементи на тялото). Заложете на крем, който е безвреден за лицето ви, следвайте инструкциите, след което изчакайте предложеното време, преди да го изтриете.

Ако имате сензитивна кожа, акне или кожни болести като екзема или псориазис, по-добре да пропуснете тази алтернатива, тъй като химикалите могат да бъдат в действителност дразнещи.

Лазер

Ако желаете трайно решение за унищожаване на окосмяване по лицето, лазерната епилация е най-хубавият ви избор. По време на всяка от пет до шест процедури, нужни за унищожаване на космите, вашият кожен лекар ще приложи пулсиращ лъч светлина върху кожата ви, който унищожава космените фоликули. С течение на времето космите ще станат по-тънки, преди въобще да спрат да растат
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР