Окончателното отпътуване на американците от летището в афганистанската столица Кабул

...
Окончателното отпътуване на американците от летището в афганистанската столица Кабул
Коментари Харесай

САЩ: Окончателното изтегляне е в ход

Окончателното тръгване на американците от летището в афганистанската столица Кабул е в ход и " главният дипломатически личен състав " към този момент е отпътувал, заяви за Ройтерс представител на Съединени американски щати, напуснал Кабул по-рано през днешния ден. Втори представител удостовери, че главната част от дипломатите се е изтеглила.

Двамата представители не прецизираха дали измежду отпътувалите е най-високопоставеният американски делегат в Афганистан Рос Уилсън, за който се чака, че ще е измежду последните отпътували. Очаква се Вашингтон да изведе всичките си дипломати от Кабул преди изтеглянето на последните военни на Съединени американски щати до крайния период на следващия ден - 31 август.

Няколко ракети бяха изстреляни по-рано през днешния ден по летището в афганистанската столица Кабул. Това обявиха очевидци пред локалната телевизия " Толо нюз ". Изстреляни са най-малко пет ракети. Според американски формален източник те са били прехванати от системата за противовъздушна защита на летището. Докато Вашингтон изтегля последните си военни от Афганистан, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести през вчерашния ден за вероятни набези към кабулското летище. Военновъздушните сили на Съединени американски щати нанесоха през вчерашния ден удар по кола и оповестиха, че с това са предотвратили опасност от офанзива против летището, която щяла да бъде осъществена от терористична формация, известна като " Ислямска страна Хорасан ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР