Окончателно Върховният административен съд осъди ОДМВР-Добрич по повод упражнена неправомерна

...
Окончателно Върховният административен съд осъди ОДМВР-Добрич по повод упражнена неправомерна
Коментари Харесай

Знаково дело срещу полицията! Теди Джорджо: Борихме се за правдата и успяхме, каза Председателя на Общински Съвет и радетеля на Локо

Окончателно Върховният административен съд осъди ОДМВР-Добрич във връзка упражнена непозволена полицейска мощ

Окончателно Върховният административен съд осъди ОДМВР-Добрич във връзка упражнена непозволена полицейска мощ  ✅  ⚖️

Върховният административен съд (ВАС) осъди ОДМВР-Добрич за нанесен побой над Тодор Георгиев Василев – Председател на Общинския съвет в Дряново, по прочут като DJ Теди Джорджо.

Свързахме се с неговия юрист – адв. Анелия Иванова, която удостовери, че през днешния ден е излязло на висшия съд, с което на процедура се удостоверява решението на Административен съд – Габрово: ОДМВР – Добрич да заплати на господин Василев сумата от общо 3000 лева с лихвите, като с днешното решение се променя присъденото обезщетение, което общо става в размер на 6000 лв.. Присъдените средства няма да донесат по-голямо задоволство от това, че справедливостта тържествува, а отговорните и провинилите се ще понесат своята отговорност.

Ето какво изясни юрист Иванова:

– Важен миг в решението на висшия съд е това, че на процедура съдът напълно показа претекстовете на Административен съд – Габрово, в които претекстове беше посочено, че върху моя доверител е приложена непозволена полицейска мощ от чиновници на дирекцията, респ. нанесени са му голям брой рани по тялото.

Подобно на първата инстанция и висшата одобри, че към инкриминираната дата господин Василев не е бил под въздействието на алкохол или наркотични субстанции и взетите му на 16 против 17 декември 2017 година двойни проби са негативни. Които обстоятелства натежаха в делото.

Въпрос: Адв. Иванова имате ли визия за различен подобен случай на съда?

– Решението на висшата инстанция е казус във връзка с това, че се потвърди по делото и надлежно одобри от съда, че полицейски чиновници са излезли отвън полицейските си пълномощия и са упражнили непозволена физическа мощ. В практиката на сходни проблеми всеобщо се отхвърля това заради липса на задоволително доказателства, което тук успяхме с доста старания да преодолеем и да съберем доказателства, че фактически в полицейското ръководство върху господин Георгиев е упражнено полицейско принуждение.

Въпрос: Какво следва в този момент адв. Иванова?

– След това решение, през днешния ден ще сигнализираме вътрешния министър за осъществяване на вътрешна инспекция и вероятно дисциплинарна отговорност на полицейските чиновници, тъй като когато такава беше осъществена, то същата беше по този начин да се каже “претупана ”. Мисля, че чиновниците на реда са още на работа в системата на Министерство на вътрешните работи.

Теди Джорджо направи къс коментар за медиите след излязлото решение и описа какво следва:

„ Благодаря на всички мои другари, сътрудници и почитатели от цялата страна за поддръжката!

Излезе и второто решение на Върховен административен съд за уронване на престижа и престижа на DJ Teddy Georgo и Председател на ОбС-Дряново

Тодор Георгиев – следва огромен благотворителен концерт в Добрич – „НЕ НА НАСИЛИЕТО“.
Вярвам в Българското правораздаване.
Доброто постоянно побеждава, а истината е най-силното оръжие на индивида!

Изказвам благодарности и на моите юристи и им благодаря за високия професионализъм и самообладание на доайена на Варна – юрист Бранимир Балачев, юрист Б.Тасев и безкомпромисните в закона юрист Анелия Иванова от София и юрист Илияна Илиева от Варна!

Над 25-познати и известни артисти, актьори и DJ в страната от българския фолклор, сцена, рок и поп, R&B и Hip-Hop, Trap, както и целия хайлайф на поп-фолка ще поддържат идеята – събраните средства от благотворителния концерт в Добрич, ще бъдат раздадени и дарени на деца изгубили своите родители в системата на Министерство на вътрешните работи и ОГНЕБОРЦИ.

Благотворителния концерт ще се предава на ЖИВО /Live/.

Подробности за мероприятието очаквайте скоро!

Поздрави и триумф на всички – Тодор Георгиев – ваш Теди Джорджо! ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР