Окончателно, с решение на ВКС, осъдиха шофьор на ТИР, за

...
Окончателно, с решение на ВКС, осъдиха шофьор на ТИР, за
Коментари Харесай

Окончателно: 4 години затвор за турски тираджия, убил мъж и ранил друг при катастрофа

Окончателно, с решение на Върховен касационен съд, осъдиха водач на ТИР, за причиняване на злополука със умрял и потърпевш край Полски Тръмбеш, осведомят от Апелативната прокуратура във Велико Търново.
Обвинителният акт е импортиран от Окръжна прокуратура – Велико Търново. След разглеждане на делото от всички правосъдни инстанции и митинг на прокуратурата, турският жител О.А. е приет за отговорен за това, че на 01.12.2017 година на път Русе – Велико Търново, при ръководство на влекач «Мерцедес Аксор», нарушил разпоредбите за придвижване, вследствие на което позволил пътно-транспортно произшествие с товарен автомобил „ УАЗ 452 “ и по несъобразителност предизвикал гибелта на лидера и междинна телесна щета на возещия се на предната седалка мъж.
След разглеждане на делото от Върховен касационен съд, турският водач е наказан на четири години отнемане от независимост при общ режим и е лишен от право да ръководят МПС за период от 5 години.
На съображение член 68, алинея 2 от Наказателен кодекс е приведено в осъществяване съглашение на Окръжен съд - Ямбол, по което на подсъдимия е наложено наказване отнемане от независимост за период от две години при общ режим и санкция 20 000 лева за закононарушение срещу митническия режим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР