Окончателно, с решение на Върховен касационен съд, са били осъдени,

...
Окончателно, с решение на Върховен касационен съд, са били осъдени,
Коментари Харесай

ВКС осъди окончателно тримата убийци на бизнесмена от Български извор

Окончателно, с решение на Върховен касационен съд, са били наказани, по повдигнатите от Окръжна прокуратура - Ловеч обвинявания, трима причинители на обир, съпроводен с ликвидиране на възрастен мъж в с. Български извор, община Тетевен.

Това оповестяват от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Р.Б. е наказан на 25 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Наказанията на другите двама - Б. Г. и на М. Е., са по 13 години затвор при непоколебим режим. Подсъдимите са наказани да заплатят солидарно на брачната половинка и дъщерята на убития общо 33 400 лв. имуществени вреди и 300 хиляди лв. за неимуществени вреди.

Обвинителният акт е импортиран в съда от Окръжна прокуратура - Ловеч, като делото от първоинстанционният съд е прегледано по реда на кратко правосъдно разследване. Тримата причинители са приети за отговорни за това, че на 19 декември 2016 година в с. Български извор, в съучастничество, посредством щурм, влезнали в дома на И. М. и лишили сумата от 25 хиляди лв. и златни украшения, всичко на обща стойност 33 440 лв.. Грабежът е бил съпроводен с убийството на 80-годишния мъж, осъществено от подсъдимия Р. Б. при рисков рецидив.

След разглеждане на делото от три правосъдни инстанции, причинителите са приети за отговорни и са наказани по повдигнатите им от прокуратурата обвинявания. По искане на прокуратура по отношение на тримата са взети ограничения за неотклонение "задържане под стража ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР