Окончателно решениеТричленен състав на Софийския апелативен съд остави окончателно в

...
Окончателно решениеТричленен състав на Софийския апелативен съд остави окончателно в
Коментари Харесай

Арест за Ивет, убила баба си - актрисата Виолета Донева

Окончателно решение
Тричленен състав на Софийския апелативен съд остави дефинитивно в ареста 18-годишната Ивет Стайкова, упрекната в убийството на баба си - актрисата Виолета Донева (79 г.). Престъплението бе осъществено през октомври 2022 година в столичния кв. “Изток ”.

Съдът одобри, че има доказателства, че Стайкова е направила закононарушението. Освен това поради дългогодишната приложимост на опиати, момичето има поведенчески промени, суицидни мисли, което прави смяната на мярката є за неотклонение неприемлива в този момент, защото основава заплаха тя да извърши друго закононарушение, в това число може да е рискова и за себе си.

Днес стана ясно, че в хипотетичния ден на убийството тя се качила на влака София-Пловдив, където буйствала. Заради това била настанена в психиатрия в Пазарджик, където била завързана поради необузданото ѝ държане.

Пред съда Стайкова изиска смяна на мярката, тъй като желала да живее и да продължи ученето си, тъй като животът бил пред нея. Заяви също, че може да отиде и в сливенския затвор, тъй като там є било забавно.

Предстои правене на психиатрична експертиза на обвинената.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР