Окончателно, пленумът на ВСС насрочи изслушването на Иван Гешев за

...
Окончателно, пленумът на ВСС насрочи изслушването на Иван Гешев за
Коментари Харесай

ВСС: До 17 септември ще има доклади за нравствените и професионални качества на Иван Гешев

Окончателно, пленумът на Висш съдебен съвет насрочи чуването на Иван Гешев за поста основен прокурор на България за 24 октомври, написа " Правен свят ".
Какво следва?
До идващия вторник (17 септември) би трябвало да са подготвени и отчетите на магистратите от двете отраслови комисии за за професионалните и нравствени качества на претендента. 
Ще ги изготвят членовете на Комисията по атестирането и състезанията (КАК) към Прокурорската гилдия, както и на Етичната комисия за професионалните и нравствени качества на претендента. Те ще бъдат оповестени на уеб страницата на Висш съдебен съвет.
На 9 октомври отчетите ще бъдат разисквани от Прокурорската гилдия.
До 16 октомври всички неправителствени и съсловни организации, представители на висши образователни заведения, научни организации и магистрати имат опция да зададат въпроси и мнения към номинирания Гешев.
Финалното чуване на единствения претендент - зам.-главният прокурор Иван Гешев, за един от най-важните постове в страната - " обвинител № 1 " ще се организира на 24 октомври от 10:00 часа в постройката на Висш съдебен съвет на ул. " Екзарх Йосиф " №12.
Actualno. com напомня, че Гешев беше номиниран единомислещо от всички 11 членове на Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет. След това една след друга съсловните организации на прокурори, следователи, спецполицаи и правосъдни чиновници показаха своята поддръжка. Безпрецедентна беше и писмената поддръжка на актуалният основен прокурор Сотир Цацаров. Кандидатурата му обаче провокира серия от митинги и неодобрение в гражданското общество. В основата на последния митинг от 11 септември беше и порочната процедура за избор на основен прокурор. 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР