Окончателно – ръководената от Силвио Данаилов Българска федерация Шахмат окончателно

...
Окончателно – ръководената от Силвио Данаилов Българска федерация Шахмат окончателно
Коментари Харесай

Ново съдебно решение за българския шахмат поставя Кралев в небрано лозе

Окончателно – ръководената от Силвио Данаилов Българска федерация Шахмат дефинитивно завоюва заведеното против спортното министерство дело по отношение на отнемането на лиценза ѝ. Заповедта за лишаване на лиценза беше подписана от спортния министър Красен Кралев през предходната година, само че на две инстанции във Върховния административен съд страната загуби и решението е дефинитивно.
Припомняме, че отнемането на лиценза стана поради скандал със корист с държавни средства от страна на водената от Данаилов федерация. Става въпрос за малко над 380 000 лв.. Според Инспектората към спортното министерство, парите не са разходвани по предопределение, а точно за възнаграждение на такси за осъществяване на шампионати и шампионати към Европейския шахматен съюз (ЕШС). От страна на Инспектората са установени и нарушавания на нормативни разпореждания. Наред с това една част от извършените шампионати не са били включени в формалния календар на ЕШС и спортната федерация не е начислявала и събирала такси за домакинство и други.
Същевременно обаче, съдът към този момент реши, че спортното министерство е дало непозволено лиценз на „ Българска федерация по шахмат – 1928 “, като жалбата против даването на лиценз беше дело на Шахматна федерация България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР