Окончателно и компромисно решение на конфликта между Белград и Прищина

...
Окончателно и компромисно решение на конфликта между Белград и Прищина
Коментари Харесай

Вучич: Компромисно решение за конфликта между Белград и Прищина засега няма

Окончателно и компромисно решение на спора сред Белград и Прищина към този момент не съществува, съобщи през днешния ден пред публицисти президентът на Сърбия Александър Вучич, отговаряйки на въпроса какво ще бъде окончателното компромисно решение, за което непрекъснато се приказва напоследък, съобщи ТАСС.

То ще бъде дефинитивно, когато стане дефинитивно, не по-рано. За това ще приказвам, в случай че е допустимо постигането на такова решение, в този момент такова решение няма и ние не сме го получили. Има ли го на хоризонта? Мисля, че не, аз не съм оптимист по този въпрос, сподели Вучич, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди това президентът на Косово Хашим Тачи зави, че съглашение сред Белград и Прищина скоро ще бъде подписано, то ще бъде юридически задължаващо и дефинитивно.

От своя страна президентът на Сърбия счита, че въпросът за Косово не може да бъде решен без поддръжката на международните сили. Вучич съобщи, че не изключва опцията за присъединяване в косовския разговор освен на западни страни, само че също на Русия и Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР