Окончателно е отнет лицензът на Еврофутбол за наземни и онлайн

...
Окончателно е отнет лицензът на Еврофутбол за наземни и онлайн
Коментари Харесай

Лицензът на Еврофутбол - окончателно отнет

Окончателно е лишен лицензът на " Еврофутбол " за наземни и онлайн залагания върху резултати от спортни надпревари и надбягвания с коне.

Такова е решението на Държавната комисия по
хазарта , което тя е взела преди четири дни - на 14 юли, оповестява bTV.
 Национална агенция за приходите ще лицензира и ще управлява <a href=хазарта " >
Национална агенция за приходите ще лицензира и ще управлява
хазарта

Първоначалната концепция Комисия по
хазарта да бъде сменена с Държавна комисия по хазарта отпадна

Мотивът за него са неплатени насъбрани отговорности от над 320 млн. лв. .

Дружеството нито е предоставило обезпечения за тях, нито е почнало да ги погасява. От решението излиза наяве, че представители на компанията са изслушани от комисията, а и са изпратени редица мнения.

От " Еврофутбол " разясняват, че обществените отговорности са " противоречиви ", също така са обект на произвеждане, водено от прокуратурата.

От Комисията обаче акцентират, че обвиняванията по Наказателния кодекс са към физически лица, а " Еврофутбол " е юридическо лице по смисъла на Търговския закон. Освен това без значение от обжалването в съда, решенията на Комисията влизат в действие неотложно.

От компанията оповестиха, че ще апелират новото решение пред съда и ще подадат сигнал до прокуратурата, президентството и Министерството на финансите поради незаконосъобразните дейности на Комисията по
хазарта.

Припомняме, че при започване на юли на първа инстанция Софийският административен съд реши , че краткотрайното лишаване на лиценза на " Еврофутбол " е непозволено. Решението бе оповестено в обществените мрежи от избягалия в Дубай предприемач Васил Божков, против който има 18 обвинявания . Божков има акционерен дял във компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР