Окончателно е готова програмата за празниците на Габрово през месец

...
Окончателно е готова програмата за празниците на Габрово през месец
Коментари Харесай

Какво да очаквате на карнавала или „Кот доди, гад доди!“ – леко открехваме завесата

Окончателно е подготвена програмата за празниците на Габрово през месец май и радостните цветни афиши скоро ще грейнат из града, с цел да осведомят мало и огромно по кое време и по какъв начин да се явява на другите събития.

На 17 май 2022 година тържествено ще бъде маркиран празникът на Габрово. Денят ще стартира по традиция с молебен за благоденствие в храм „ Успение на Пресвета Богородица “ и издигане знамето на града на пл. „ Възраждане “. Веднага по-късно ще бъде даден старт на самодейността с деца от габровските учебни заведения „ Нарисувай Габрово “, а площадът ще се изпъстри с цветове и детски смях. Не по-малко шумно ще бъде на ул. „ Радецка “, където от 12.00 часа ще свири Оркестър „ Габрово “. В 13.30 ч. в Художествена изложба „ Христо Цокев “ ще бъде открита галерия, отдадена на Празника на Габрово.

На 20 май в Музея на хумора и сатирата ще бъде намерено 25-тото Габровско Биенале, което ще даде опция на посетителите да се допрян до две журирани изложения – една за подигравка и една за модерно изкуство, както и от курирана галерия, дело на художника Олаф Вестфале. Във вечерните часове на сцената на пл. Възраждане ще се качат група Джеръми?, а след това небето ще бъде огряно от лазерно шоу.

Карнавалният ден – 21 май ще стартира с детски мини карнавал и карнавално шествие на детските градини по ул. „ Аврам Гачев “. На централния градски площад пък деца от цялата страна ще демонстрират своите гении в Националния детски фестивал на хумора „ Смехоранчетата “. За най-малките в градинката с мечето ще бъде построена и детска карнавална сцена. Юбилейното, 20-то, издание на Националното карнавално ревю с котки ще стартира в 11 часа в Спортната зала.

В 18.30 часа започва огромният карнавал на Габрово, който тази година събира над 60 карнавални картини. Сценаристи, режисьори, шивачи на карнавални костюми, участници и всевъзможни културни служащи и дейци са в трескава подготовка на най-цветния, обилен, радостен, щур и паметен Карнавал, който тази година се подвизава под мотото „ Кот доди, гадина доди! “. След неговия край сцената на площад „ Възраждане “ ще завладеят „ Остава “, C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys. За 22.00 часа е планувано и огромното светлинно шоу в небето над Габрово.

Но това, несъмнено не е всичко, тъй като на 22 май карнавалът продължава с фестивал „ Улицата “ по пешеходната „ Радецка “ – шарена и щура рецепта за благополучие, направена с обич, магия и музика. В следобедните часове на площад „ Възраждане “ ви чака обичайният Биг Бенд церемониал.

За часовете на всички събития, в детайли се информирайте от програмата, а ние ще ви чакаме на всички места за срещи – цветни, радостни и заредени с готовност за ваучър.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР