Окончателно България няма да участва в следващото издание на Евровизия,

...
Окончателно България няма да участва в следващото издание на Евровизия,
Коментари Харесай

България се отказа от участие в „Евровизия“

Окончателно България няма да взе участие в идващото издание на Евровизия, което ще се организира през месец май 2019 година в Тел Авив. Това стана ясно, откакто Българска национална телевизия разгласява публично известие на уеб страницата си. В него се разкрива, че решението е част от ограниченията, които управлението на малкия екран подхваща за усъвършенстване на обществените разноски.

През последните две години Българска национална телевизия провежда българското показване в интернационалния конкурс с поддръжката на сътрудници - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разноските за подготовката на българския участник, основаването и продуцирането на ария, театралното показване, производството на ефирен клип и включване в събитията от програмата на състезанието, доста надвишават рационалните разноски, които публичната телевизия би могла да си разреши.

Освен директните разходи за подготовка на съответния представител, страните – участнички си поделят и част от разноските за самото осъществяване на състезанието, които тази година са в размер на 5 300 000 евро.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 страни в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от публичните оператори взема своето без значение решение за присъединяване в състезанието за всяко настрана издание.

Израел получи право за осъществяване на състезанието след успеха на певицата Нета Барзилай в " Евровизия 2018 " в Лисабон.

Българската ария, изпълнена от група " Екуинокс " (Equinox), зае 14-то място.

След събитието израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание песенният конкурс да бъде извършен в Ерусалим. По-късно в резултат на възраженията на редица страни участнички в състезанието бе взето решение за провеждането му в Тел Авив. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР