Окончателният размер на държавната субсидия за политическите партии ще бъде

...
Окончателният размер на държавната субсидия за политическите партии ще бъде
Коментари Харесай

Коалиционният съвет отложи решението за партийните субсидии

Окончателният размер на държавната дотация за политическите партии ще бъде избран след съвещания в Народното събрание. Това взеха решение участниците в Коалиционния съвет на ръководещото болшинство. Новият модел на финансиране на партиите ще бъде признат преди лятната почивка на депутатите.

Коалиционният съвет се събра, откакто някои от партийните водачи се оплакаха, че ГЕРБ не се е съветвал с тях за предлагането си дотацията да бъде понижена от 11 на един лев.

Ако не се споразумеем, това може да се отрази на ръководещата коалиция, сподели преди съвещанието водачът на НФСБ Валери Симеонов.

След близо 90 минути диалог, в ръководещото болшинство стигнаха до съглашение за отсрочване на окончателното решение за финансирането на партиите.
Валери Симеонов - ръководител на НФСБ: По този въпрос не би трябвало да се работи прибързано. И е редно той да бъде подложен на по-мащабно разискване сред всички политически сили в Народното събрание и освен в Народното събрание, и да бъде привързан с смяна и в Закона за политическите партии. Тъй като всички сме на една обща позиция, че дотациите би трябвало да бъдат понижени.
Започват съвещания с всички партии в Народното събрание, като в позицията на ГЕРБ няма смяна.
Бойко Борисов - министър-председател: ГЕРБ продължава да стои по този начин, както сме поели ангажимент, по този начин както и преди 2 години гласувахме за дотация от 1 лев.
Поправките в двата закона ще бъдат признати преди лятната почивка на депутатите, с цел да няма упреци, че въпросът се отсрочва.

Коалиционният съвет ще се събере още веднъж до края на идващия месец, с цел да се направи обзор на съглашението за ръководство сред ГЕРБ и Обединени патриоти.
Десислав Чуколов - заместник-председател на " Атака ": Ще се съберем, ще обсъдим кое до каква степен е стигнало, какво би трябвало да се ускори, какво би трябвало да отчетем, и триумфите, и нещата, които както споделих, би трябвало да наваксаме.
Бойко Борисов беше безапелационен, че ГЕРБ няма да разреши корекции на данъчните ставки и ще упорства да се съблюдава записаното в съглашението опазване на налозите до края на мандата на държавното управление.
Бойко Борисов, министър-председател: Всички намалявания на Данък добавена стойност влизат в несъгласие с този член на съдружното съглашение и по тази причина по тази тематика няма да дебатираме повече.
Корекции в данъчните ставки няма да има, само че от ГЕРБ са съгласни на ремонти в Закона за политическите партии, стана ясно от думите на премиера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР