Окончателният нов състав на Европейската комисия (ЕК) се очаква да

...
Окончателният нов състав на Европейската комисия (ЕК) се очаква да
Коментари Харесай

Това ще е световният дневен ред ноември 2019 ИНФОГРАФИКА

Окончателният нов състав на Европейската комисия (ЕК) се чака да бъде разгласен във втората половина на ноември, след отхвърлянето от Европарламента на претендентите на Унгария, Франция и Германия по време на на постоянните чувания при започване на октомври. До началото на месеца само новото предложение на Будапеща, Дан Ника, не беше получил утвърждението от ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Това написа в. Труд.

Предвидените процедури в законодателното заседание на Европейски Съюз допускат, че най-рано новият състав на Европейска комисия може да стартира работа на 1 декември 2019 година, откакто получи наложителното утвърждение в Страсбург.

Закъсняването на новата Европейска комисия не е казус, откогато Екологичен потенциал получи пълномощията да препитва претенденти за портфейлите през 2004 година

Същата година Жозе Барозу съумя да образува комисията си три седмици след плануваната дата, а през 2009 му се наложи да чака до февруари на последваща година поради вещото показване на българката Румяна Желева, което наложи второ чуване за Кристалина Георгиева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР