Окончателните резултати от Преброяване 2021 ще бъдат ясни до края

...
Окончателните резултати от Преброяване 2021 ще бъдат ясни до края
Коментари Харесай

Пловдив втори по население град в България? Не е сигурно!

Окончателните резултати от " Преброяване 2021 " ще бъдат ясни до края на годината. Това заяви за Plovdiv24.bg Валентин Точев от Териториално статистическо бюро - Юг. По думите му, кардинално срокът за изнасяне на резултатите е бил до края на този месец, само че има още много работа.

" Във Англия, да вземем за пример, първите резултати бяха обявени след 1 година “, сподели Точев и добави, че това е реалистичният период. " Което можехме, извадихме. Правим каквото можем. Колегите изнемогват, работят и в събота, и неделя. Има условия за отбрана на хартиените карти, не може да се назначат и повече хора, защото няма повече място “, добави Валентин Точев.

Предварителните данни от " Преброяване 2021 “, оповестени от ТСБ-Юг демонстрираха, че Пловдивска област в действителност остава втората по величина, с 626 183 поданици. Във Варненска област живеят 427 634 души, а в Бургаска - 360 587 души.

Оценката е направена въз основа на данните от електронно преброените лица и жилища, оперативна информация от сумарните описи на преброените обекти (сгради, жилища и население), попълнени от контрольорите, и оценка на упования брой преброени обекти за отчасти или изцяло не обходените участъци.

Предварителната оценка за броя на популацията не би трябвало да се смята за дефинитивни данни от Преброяване 2021, защото занапред се вкарва информацията от хартиените преброителни карти.

Окончателните данни от Преброяване 2021 ще бъдат оповестени и предоставени на необятната общност най-рано през есента на 2022 година, настояват от ТСБ-Юг.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР