Окончателните резултати от местните избори в Полша ще бъдат обявени

...
Окончателните резултати от местните избори в Полша ще бъдат обявени
Коментари Харесай

Окончателните резултати от местните избори в Полша ще бъдат обявени най-рано утре

Окончателните резултати от локалните избори в Полша ще бъдат оповестени най-рано на следващия ден, съобщи Ройтерс.

Евроскептичната партия " Право и правдивост " завоюва 32 % от гласовете на гласоподавателите, само че загуби изненадващо борбата за Варшава още на първия тур.

" Право и правдивост " усъвършенства резултата си от локалните избори преди четири години, когато завоюва 27 % от гласовете, само че се показа по-зле от 2015 година, когато резултатът й беше 37 %, съобщи Българска телеграфна агенция.

В множеството градове не бе определен нов кмет и ще има втори тур за установяване на победител.

Резултатът от локалните избори слага под въпрос опциите на " Право и правдивост " за победа против опозицията макар отпуснатите от ръководещата партия средства в обществената сфера, рекордно ниската безработица, икономическия напредък и акцията в нейна поддръжка по държавните медии.

" Това не е победа, на която " Право и правдивост " може да се радва, а Пирова победа ", съобщи пред полска телевизия политическият анализатор и някогашен евродепутат от " Право и правдивост " Марек Мигалски.

" Винаги сме имали по-лоши резултати на локални избори от тези на парламентарни. Времето за преоценка ще бъде след втория тур на изборите ", уточни ръководителят на горната камара на Сейма и народен представител от " Право и правдивост " Адам Белан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР