Окончателните резултати от балотажа на местни избори 2019 г. в

...
Окончателните резултати от балотажа на местни избори 2019 г. в
Коментари Харесай

Окончателно: Процентна разлика на балотажа в Асеновград и кои са новите кметове по селата

Окончателните резултати от балотажа на локални избори 2019 година в Асеновград сочат близо 13% разлика сред спечелилия лекар Христо Грудев от Политическа партия ГЕРБ, който заема кметския стол за идващите четири години, и лекар Емил Караиванов от " Българска социалистическа партия за България ", останал втори.  
Близо 22 500 асеновградчани гласоподаваха на втори тур в общината. Точно 12 131 души са дали своят вот доверие на претендентът на синята партия, до момента в който за излъченият от левицата своя избор са дали 9 422 гласоподаватели. В процентно изражение това са 54,91% против 42,65%. " Не поддържам никого " пък са отбелязали към 550 асеновградчани.
Междувременно, към този момент са определени и кметовете на кметства в асеновградски села, за които решението също остана за балотаж.
В Златовръх на кметския стол сяда Славка Голубятникова от Политическа партия ГЕРБ. Тя завоюва доверието на 170 от жителите на селото пред 129 за Иванка Чохлева от " Българска социалистическа партия за България ".
В Конуш кметуването печели Георги Ваклушев, подсилен от " Българска социалистическа партия за България " и спечелил доверието на 260 от конушенци. Втори остана Филип Гурдев от БДС " Радикали " със 186 гласа.
Димитър Бакалски от Местна коалиция " Съюз на демократичните сили (БСДП) " завоюва избора в Нареченски бани, подсилен от 232 гласоподаватели. На второто място остана Васил Куртев от Политическа партия ГЕРБ с 217 гласа.
В Тополово пък с доста дребна разлика кмет става Йордан Дичев от " Българска социалистическа партия за България ". Той получи доверието на 694 души против 668 тополовци, подкрепили Ирфан Кърмаджиев от Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР