Окончателната съдебномедицинска експертиза за убийството на българския граничен полицай Петър

...
Окончателната съдебномедицинска експертиза за убийството на българския граничен полицай Петър
Коментари Харесай

Граничният полицай Петър Бъчваров е убит в участък от мъртва точка във видеонаблюдението

Окончателната съдебномедицинска експертиза за убийството на българския граничен служител на реда Петър Бъчваров е подготвена и ще бъде изпратена на турските проверяващи, заяви ръководителят на Окръжната прокуратура в Ямбол прокурор Дойчин Дойчев, представен от Българска телеграфна агенция.

32-годишният сержант от Гранична полиция бе погубен на 7 ноември м.г. до елховското село Голям Дервент. Във съдбовната вечера граничен наряд в състав сержант Бъчваров и чиновник на Министерство на защитата вижда срез в оградата. Двамата слизат от автомобила, с който са се придвижвали и в този миг от турска територия по тях е открита пукотевица. Граничният служител на реда е погубен още с първия изстрел в главата, а военнослужещият съумява да се прикрие зад колата и отвръща на огъня, след което стрелците бягат.

По-късно турските управляващи задържаха двамата братя Енгин и Мустафа Ергуван. В хода на следствието в Турция стана известно, че обвинените са били в пограничната зона за кражба на селскостопански животни.

 

Изготвената у нас експертиза е поискана публично по съответния ред през вчерашния ден от турските проверяващи, с цел да бъде приобщена към доказателствените материали по делото. Според нея граничният служител на реда е погубен с един изстрел в главата с ловно огнестрелно оръжие 12-и диаметър, обясни прокурор Дойчев.

По думите му убийството е осъществено в така наречен сектор от мъртва точка във видеонаблюдението .

" Извършена е инспекция. Най-близките камери, които са били до мястото на случая, са били в деяние и са работели, само че особеността е, че най-близко стоящата камера не обгръща мястото на закононарушението ", сподели още той.

След събиране и използване на всички доказателства се чака делото за убийството да тръгне всъщност в турския съд. Към момента там е на стадий следствие. И нашето, и следствието в Турция са в много напреднал стадий. Изчакваме някои изводи на балистични експертизи, които в допълнение назначихме. Не е отпаднала опцията за екстрадиция на арестуваните и гледане на делото от български съд, акцентира окръжният прокурор на Ямбол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР