Окончателната диагноза в Националната референтна лаборатория на Националния център по

...
Окончателната диагноза в Националната референтна лаборатория на Националния център по
Коментари Харесай

Детето от Русе, което бе лекувано от западнонилска треска, не е носител на вируса

Окончателната диагноза в Националната референтна лаборатория на Националния център по заразни и паразитни заболявания е, че детето от Русе, за което се имаше подозрения за западнонилска тресчица, не е притежател на вируса, заяви шефът на Националния център проф. Тодор Кантарджиев.

" Тъй като детето към този момент е прекарало острата фаза на болестта, ще изследваме след това образуването на антитела. Когато се потвърждава антиген на причинителя или нуклеинова киселина на причинителя в кръвта, или телесните течности на пациента, материалът би трябвало да се изследва в острата фаза. Материалът ми го пращат в този момент, откакто детето към този момент е изписано ".

С 30 на 100 са се повишили случаите на вирусни инфекции със засягане на нервната система за тази година спрямо предходната, заяви още проф. Кантарджиев. Миналата седмица са потвърдени 4 случая на деца със засягане на централната нервна система, като за целия летен сезон са общо 99 случая.

" Те са породени от ентеровируси. Групата " Еховируси 13 " - вирусите, които са едни от най-честите причинители на енцефалити и асептични менингити. В момента, когато температурите са високи, приближават и надминават 30 градуса, би трябвало да се взимат доста прецизно хигиенични ограничения.

Мога да кажа, че инфекцията циркулира в множеството елементи на страната ", предизвести проф. Кантарджиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР